Nu læser kulturminister Jelved også De hængte hunde

11/07 2014 af Jens Henrik Jensen

9. april 2014:

Nu gør kulturminister Marianne Jelved lige som Horsens borgmester Peter Sørensen og rigtig mange andre - læser De hængte hunde. I hvert fald har hun fået muligheden, for ministeren fik overrakt et signeret eksemplar af forfatteren selv ved åbningen af årets krimimesse i Horsens. 

Byens borgmester, Peter Sørensen, som i øvrigt var på pletten ved åbningen, var frisk i samme sekund, som han fik bogen overrakt forleden: "Den er færdig om otte dage", sagde borgmesteren. 

Det lovede kulturministeren dog ikke, men den mangeårige toppolitiker afslørede fra scenen, hvad der måske overraskede en del: Hun er stor og ægte krimifan. Og hun kender dem alle på stribe, også de store svenskere. Og så afslørede hun i øvrigt også i sin tale, at hun besidder en god portionr vid, bid og selvironi. 

Blandt andet tilstod Marianne Jelved, at ideen til den landsdækkende kampagne "Danmark læser" er en ide, hun har tyvstjålet i USA. "Dét synes de nok ikke, jeg skal sige", sagde hun med et smil og hentydede formentligt til sine embedsmænd. 

Det var netop som et led i læsekampagnen, at kulturministeren fik overrakt De hængte hunde. Horsens er en af 12 byer, som er udvalgt til at være med i projektet. Horsens Bibliotek har netop uddelt 600 gratis eksemplarer af De hængte hunde. Bogen skal få flere voksne i gang med læsning. Samtidig er det ambitionen at danne Danmarks største virtuelle læsekreds. Til det formål har biblioteket oprettet en gruppe på Facebook under temaet: "En by. En bog. Horsens læser De hængte hunde". 

Her kan alle, der har læst eller er i gang med at læse bogen, diskutere med hinanden - og stille spørgsmål til forfatteren. Jens Henrik Jensen kommer så ud på efteråret til et stort læsermøde, hvor han fortæller om fortsættelsen af De hængte hunde og svarer på spørgsmål fra læserne. 

 

Tilbage

Giv en kommentar

Følg på Facebook
bubblemedia