Russeren og økse-dramaet i Nordsøen

Romanen Økseskibet er skrevet med inspiration fra en opsigtsvækkende mordsag fra virkeligheden. En 28-årig russisk sømand var anklaget for at have dræbt besætningen på en tysk coaster med økse.
Trods alle anstrengelser af politiet i Esbjerg, gik russeren fri i en retssag i Tyskland ...

LÆS HISTORIEN OM VIRKELIGHEDENS ØKSESKIB

 

Sagen, som chefen aldrig glemmer

Børge Baagø Hansen var kriminalinspektør i Esbjerg, da virkelighedens økseskib, MS Bärbel, drev rundt som et ondt forvarsel på åben sø.
Sagen om de mange mord om bord på coasteren glemmer kriminalchefen aldrig.

LÆS INTERVIEW MED KRIMINALINSPEKTØREN 

 

EFTERSKRIFT, JANUAR 2019

I anledning af 25-året for det blodige mysterium om økseskibet Bärbel bragte dagbladet JydskeVestkysten i august 2018 flere sider om den store drabssag.
Avisens journalist Mark Michael Hede lavede et telefoninterview med den russiske sømand Andrej Lapin, der slap fri af mordanklagerne. Under interviewet (se billedet) var han udstationeret ved Arctic Rescue Center i Murmansk.
Andrej Lapin er i dag 53 år og bor i Kaliningrad med kone og to børn. Han arbejder i dag som redningsdykker ved den russiske stat og har mere end 250 redninger på sit cv. I sin fritid er han kunstmaler.
Til avisen sagde Lapin blandt andet: "Det er jo ikke sjovt at være nødt til at slå ihjel, og jeg havde helst været det foruden. Jeg har jo ondt af familierne til dem, jeg dræbte. Men jeg fortryder det ikke. For hvis jeg ikke havde slået de to ihjel, så havde jeg ikke siddet her i dag."

Tilbage til oversigt