Oxen filmatiseres af SF Studios

PRESSEMEDDELELSE

Krimiforfatter Jens Henrik Jensen og filmselskabet SF Studios har indgået en aftale, der sikrer den skandinaviske filmkæmpe retten til at filmatisere Jensens krimi-trilogi om krigsveteranen Niels Oxen.

Med filmaftalen cementeres en lang succesfyldt periode for Oxen-trilogien, der tæller titlerne ”De hængte hunde”, ”De mørke mænd” og den nyeste - ”De frosne flammer”. Den udkom i august i fjor, men har ligget på bestsellerlisterne lige siden.
Oxen-serien er solgt i store oplag herhjemme, lige som en række udenlandske forlag har sikret sig rettighederne til bøgerne.

”Med sit originale og nervepirrende action-epos om krigsveteranen Niels Oxen og den enbenede PET agent Margrethe Franck har Jens Henrik Jensen skabt et dansk thriller univers på højt internationalt niveau. Plottet forløses elegant over tre romaner og minder mest af alt om en dansk variant af Jason Bourne filmene eller klassikeren Flygtningen (The Fugitive) med Harrison Ford”, siger SF Studios danske Head of Production Lars Bredo Rahbek og tilføjer:

 ”Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet og starter med at afsøge muligheden for en tv-serie, selv om plottet i princippet er stærkt nok til også at kunne begå sig i biograferne som spillefilm. Præcis som i romanerne, hvor jagten går ind på Danmarks højst dekorerede soldat Niels Oxen, sætter SF Studios Production nu jagten ind på det rette instruktør- og manuskriptforfatterteam”.

”Vi er lykkelige over, at SF Studios har valgt at filmatisere Oxen-trilogien og har meget positive forventninger til samarbejdet. Jeg er overbevist om, at de er de helt rette til at folde historien om Oxen ud som film eller TV-serie. Jens Henrik Jensen står over for et stort internationalt gennembrud, og vi er selvsagt meget spændte også på den internationale reaktion på projektet, siger Sofie Voller, Head of Foreign Rights, Politikens Forlag. 

Forfatter Jens Henrik Jensen siger om aftalen:
”For mig er SF Studios det logiske valg. SF har både den kreative og den økonomiske styrke til at løfte den store opgave. Oxen-trilogien har potentialet til at blive en både smuk, intelligent og actionfyldt produktion af international kaliber, og SF Studios er stærkt dedikerede til at forløse dette potentiale. Derfor er Oxen i de helt rette hænder”.

FAKTA / SF STUDIOS
SF Studios har gennem næsten hundrede år været Nordens førende film- og TV selskab med afdelinger i Sverige, Danmark, Norge og Finland. SF Studios har både produceret og distribueret mange af de mest kendte produktioner i nordisk filmhistorie og startede produktion i Danmark i 2005. SF Studios er selskabet bag danske tv-serier så som NORSKOV, RITA og BADEHOTELLET samt spillefilm som FUGLENE OVER SUNDET og STILLE HJERTE. SF Studios Production fokuserer på det nordiske marked, men ekspanderer for tiden også gennem udvikling af flere internationale film.

FOTO
2) Filmproducer Senia Dremstrup: ”Det, som jeg faldt for i OXEN trilogien, var kombinationen af et stærkt persongalleri med spændende personer og et virkelig interessant og mangefacetteret krimiplot. Min umiddelbare fornemmelse er, at vi har brug for meget fortælletid for at kunne brede historien ud til sit fulde potentiale. Derfor vil jeg i første omgang afsøge muligheden for at lave en TV-serie. ”

Tilbage til oversigt