Café i Esbjerg opkaldt efter Nina Portland

Den kvikke og skrappe Esbjerg-betjent, Nina Portland, der er hovedperson i Jens Henrik Jensen tre bøger Økseskibet, Kulmanden og Spøgelsesfangen, har for flere år siden skrevet sig ind i historiebøgerne som den (måske?) eneste danske/europæiske krimifigur - med sin helt egen beværtning.

Portlands Coffee and Wine i Esbjerg åbnede i 2014. Caféen har til huse i samme ejendom, som Nina Portland bor i - nemlig på hjørnet af Kirkegade/Skolegade 48. Faktisk bor Nina lige oppe på første sal, hvor forfatteren i øvrigt også selv har boet for år tilbage. Så inspirationen til navnet lå lige for, da caféen skulle døbes. Med til historien hører, at caféens navn også er inspireret af det engelske "port" = havn = Esbjerg.

Det er en hyggelig restauration for publikum i alle aldre. Kaffebar og juicebar på morgenkvisten - men et sted med alt lige fra udsøgt kaffe, vin, tapas og fancy drinks på menukortet.

Det bageste hjørne på stedet er dedikeret til kvinden, der lægger navn til det hele. Der er plakater - og en fotostat - af Nina Portland, så vil man hilse på hende, er her en uovertruffen mulighed for et behageligt og velsmagende møde. Tjek udvalget her: www.portlands.dk 

Tilbage til oversigt