Jensen blev de danske læseres yndling

Martha Prisen 2019 tildelt Jens Henrik Jensen, der løb med en overbevisende sejr i læser-afstemning.

Efterårets helt store, danske litteraturpris, "Martha Prisen - Danskernes yndlingsforfatter 2019", er tildelt krimiforfatter Jens Henrik Jensen.

Jensen, der var indstillet for krimien Lupus - fjerde bog i serien om krigsveteranen Niels Oxen - løb på overbevisende vis med sejren blandt de otte nominerede. Han blev således alene noteret for en tredjedel af samtlige afgivne stemmer.

Prisen, der er indstiftet af boghandlerkæden Bog&ide, blev overrakt i hovedkontoret i Horsens under stor festivitas. Det var 31. gang, at de danske læsere kunne stemme og kåre deres favorit - og blandt de tidligere prismodtagere er en meget lang række af Danmarks mest kendte forfattere.

I sin overrækkelsestale sagde adm. direktør Marianne Pedersen, Bog&ide, blandt andet:
- Vi er sikre på, at læserne belønner dig, både for Lupus, men også for alle de andre bøger i dit lange forfatterskab. Du evner jo at kombinere spændende personportrætter, historie og alt derimellem.

Jens Henrik Jensen takkede - og skyndte sig at dele prisen med dem, der havde givet ham den: de danske læsere.

Prisen tæller, foruden den store ære og blomster, også en smuk skulptur af kunstner Kaj Rugholm, og en ramme med hædersbevisningen.

FOTOS       (klik på hvert enkelt billede for at se det ubeskåret)
1) Intetanende om at Bog&ide's medarbejdere havde taget opstilling på en balkon på 1. etage gik Jens Henrik Jensen durk ind i brag og en regn af konfetti i bogkædens hovedkontor i Horsens.
2) Jens Henrik Jensen klapper tilbage af den flotte surprise-modtagelse.
3) En glad og storsmilende forfatter.
4) Jens Henrik Jensen flankeret af, til venstre, forlægger og øverste chef for Politikens Forlag, Lene Juul, og til højre forlagets salgschef, Pernille Hjorth.
5) Administrerende direktør for Bog&ide, Marianne Pedersen, overrakte blomster, diplom og Martha-skulptur til Jens Henrik Jensen.
6) Det synlige bevis på titlen som Martha-pris vinder og læsernes yndlingsforfatter 2019, en smuk statuette af kunstner Kaj Rugholm.

Tilbage til oversigt