Ulven i Banja Luka

Udgivet: 2002 - Forlag: Politikens Forlag - Sideantal: 482

Da CIA-agenten Jan Jordi Kazanskis kæreste Ewa forsvinder sporløst på Balkan, presses Kazanski af Krigsforbrydertribunalet i Haag til at overtage hendes mission. Han skal opspore en mytisk skikkelse i den serbiske underverden ved navn Kurjak – Ulven – og tvinge ham i vidneskranken. 

Uvidende om det hemmelige storpolitiske spil, der foregår bag hans ryg, indleder Kazanski en dramatisk jagt, der fører ham gennem de krigshærgede områder i Kroatien, Kosovo og Bosnien-Hercegovina. 

Med en fåmælt gammel serber og en gådefuld kroatisk kvinde som rejsefæller og med ukendte forfølgere i hælene må Kazanski træde varsomt, hvis han skal gøre sig håb om at fuldføre missionen og finde Ewa i live. For på Ulvens territorium kan ethvert fejltrin blive skæbnesvangert …

Anmeldelser

Jensen hører til eliten

Allerede nu er der udgivet hylder af bøger med den brutale Balkan-konflikt som baggrund. Politiske, historiske og militære. Efterhånden også en stribe romaner, men Jens Henrik Jensens nye "Ulven i Banja Luka" hører til blandt de allerbedste af slagsen.

Det er tredje bind af trilogien, som nu ligger på bordet, og hermed en serie, som samlet giver et dramatisk og spændende billede af den nye verden, og de nye naboer i Øst- og Centraleuropa. Gammelt had, borgerkrige og stinkende korruption er en del af den nye europæiske dagsorden, og Jens Henrik Jensens trilogi er i romanform en fantastisk god indføring, hvis man vil forstå, hvad der er sket bag facaderne i disse år. 

Forfatteren har en kolossal viden og formår på fremragende vis at flette den aktuelle og historiske situation ind i bogens fortættede handling. Med denne bog dokumenterer Jens Henrik Jensen, at han hører til eliten af danske thrillerforfattere med international profil.


Bragende flot afslutning

Med ”Ulven i Banja Luka” konsoliderer Jens Henrik Jensen sig som en af vore absolutte førende spændingsforfattere.

Nyhedschefen på JydskeVestkysten har fingeren på den storpolitiske puls og serverer diskret, men med streng disciplin og med fuld integration i det fint udtænkte og konstant overraskende plot, netop de oplysninger, der er nødvendige for at forstå det spegede politiske spil på Balkan.

Situationer, steder og figurer tegnes med få, men sikre streger, mens læseren får små søer af koldsved i håndfladerne, efterhånden som brikkerne i spillet kombineres i dødsensfarlige situationer.

Hvis ”Ulven i Banja Luka” er ment som afslutningen på en trilogi, er det en bragende flot afslutning, men vi håber alligevel at høre mere til den hårdt prøvede ”Firmaets mand”, Jan Jordi Kazanski med de polsk-spanske aner.


Det emmer af nærvær og indsigt

"Ulven i Banja Luka" bærer igen Jens Henrik Jensens kendemærke: den grundige, solide research, som helt klart er et resultat af hans baggrund som journalist. Samtidig viser Jens Henrik Jensen igen en formidabel evne til at sætte et plot op og ind i en såvel tidsaktuel som politisk troværdig ramme.

Hans skildring af miljøer og byer - det sønderskudte Mostar, Dubrovnik, Tirana, Sarajevo - steder, de fleste af os kun kender fra tv-skærmen efter flere års krig - emmer af nærvær, indsigt, viden og sprogligt overskud.
Jens Henrik Jensen er helt indiskutabelt en forrygende god forfatter, også med internationalt tilsnit.


Hvad siger læserne?

En fantastisk bog. En fantastisk historie. Jeg er imponeret over den kæmpe viden, forfatteren delagtiggør os andre i med hensyn til den historiske udvikling i det tidligere Jugoslavien, de geografiske detaljer, den menneskelige indsigt og det indviklede plot.
Fatter ikke hvor han har det fra, men det er fanme godt.
♦ Ole Danborg, tilfreds læser

Vanvittig spændende bog. Oven i købet en, man bliver klogere af. Og sikke stedbeskrivelser. Som at være der selv!
♦ Erik P. tidligere soldat, udst. på Balkan

Hvad siger du?

Følg på Facebook
bubblemedia