Ulven i Banja Luka

Et Balkan, der er lagt i ruiner efter borgerkrigen og serbernes forsøg på at erobre Kosovo, danner rammen om den sidste bog med CIA-agenten Jan Jordi Kazanski. Hvis han skal finde sin forsvundne kæreste, må han først opspore den mægtige skyggefigur, Kurjak - Ulven.

Da CIA-agenten Jan Jordi Kazanskis kæreste Ewa forsvinder sporløst på Balkan, presses Kazanski af Krigsforbrydertribunalet i Haag til at overtage hendes mission. Han skal opspore en mytisk skikkelse i den serbiske underverden ved navn Kurjak – Ulven – og tvinge ham i vidneskranken.

Uvidende om det hemmelige storpolitiske spil, der foregår bag hans ryg, indleder Kazanski en dramatisk jagt, der fører ham gennem de krigshærgede områder i Kroatien, Kosovo og Bosnien-Hercegovina.

Med en fåmælt gammel serber og en gådefuld kroatisk kvinde som rejsefæller og med ukendte forfølgere i hælene må Kazanski træde varsomt, hvis han skal gøre sig håb om at fuldføre missionen og finde Ewa i live. For på Ulvens territorium kan ethvert fejltrin blive skæbnesvangert …

Udgivet: 2002
Forlag: Politikens Forlag
Sideantal: 482
Ulven i Banja Luka
Køb bogen
Bog
E-bog
Lydbog

Med denne bog dokumenterer Jens Henrik Jensen, at han hører til eliten af danske thrillerforfattere med international profil.
Ekstra Bladet
Hans skildring af miljøer og byer - det sønderskudte Mostar, Dubrovnik, Tirana, Sarajevo - steder, de fleste af os kun kender fra tv-skærmen - emmer af nærvær, indsigt, viden og sprogligt overskud. Jensen er helt indiskutabelt en forrygende god forfatter,
JydskeVestkysten
Med Ulven i Banja Luka konsoliderer Jens Henrik Jensen sig som en af vore absolutte førende spændingsforfattere.
Jyllands-Posten
Med denne højspændte baggrund får Jens Henrik Jensen lagt en stor portion udenrigspolitik ind på Kazanskis og optrævlingens vej. Vældig kompetent. Lige så omstændeligt og komplekst som hidtil, med sidehistorier og storpolitik i en tætvævet blanding.
Børsen
Jens Henrik Jensen har med "Ulven i Banja Luka" gjort det igen. Alle gode gange tre. Han sætter med bravour punktum for trilogien, der begyndte med Kællingen i Kraków og fortsatte med Hofnarren i Murmansk.
Horsens og Vejle Folkeblad
Ulven i Banja Luka rummer både intelligent og nervepirrende spænding, og den fungerer optimalt på thrillergenrens præmisser - med alt hvad dertil hører af politisk dobbeltspil, ensomme ulve og banal romantik.
Fyens Stiftstidende
Bliv klogere
Kazanski-universet
bubble