Kællingen i Kraków

Med Kællingen i Kraków lagde Jens Henrik Jensen grundstenen i sit lange forfatterskab - og introducerede noget så udansk som en international hovedperson i en international intrige. CIA-agenten Jan Jordi Kazanski har mange trofaste læsere, der ønsker et gensyn.

CIA-agenten Jan Jordi Kazanski er tvunget på sygeorlov, men skubbes ind i et livsfarligt spil, da han kaldes tilbage i aktiv tjeneste.

I Polen beder en gammel kontakt fra den kolde krigs tid om CIAs hjælp i en stor sag. Til gengæld tilbyder kilden, der kun kendes under navnet Kællingen, oplysninger om mordet på en højtstående russisk efterretningsofficer i Moskva.

Da Kazanski ankommer til Kraków, møder han en dansk forretningskvinde, Xenia Pizlo Larsen. De tiltrækkes af hinanden, afslører hinanden og ender med at følge et fælles spor.

Kællingen viser sig at være en legende i Krakóws kriminelle underverden, og Kazanski er ikke alene om at lede efter hende. Men problemet er, at Kællingen tilsyneladende ikke ønsker at blive fundet. Og at både amerikanske agenter og den russiske mafia ønsker Kazanski død ...

Udgivet: 1997
Forlag: Politikens Forlag
Sideantal: 340
Kællingen i Kraków
Køb bogen
Bog
E-bog
Lydbog
Bliv klogere
Kazanski-universet
bubble