Hofnarren i Murmansk

To mænd krydser samtidig polarcirklen. Den ene er CIA-agenten Jan Jordi Kazanski. Den anden en gådefuld russer, der lader sig smugle til Murmansk i en dansk lastvogn.

I den russiske atomflådehavn er et højspændt spil mellem flere landes efterretningstjenester sat i gang af en ishavsfiskers makabre fangst: En afhugget, tatoveret arm, der leder CIA på sporet af fældende beviser på illegal dumpning af atomaffald i Barentshavet.

Mens Kazanski famler sig frem i den vintermørke havneby og forfølger det stadig blodigere spor, gør russeren sig klar til sin egen mission. Og i kulissen venter andre aktører på at gøre deres entré.

En af dem er en kvindelig russisk militsløjtnant, en anden en excentrisk albino, der tilsyneladende holder byen i sin hule hånd: Hofnarren i Murmansk ...

Udgivet: 1999
Forlag: Politikens Forlag
Sideantal: 408
Hofnarren i Murmansk
Køb bogen
Bog
E-bog
Lydbog

Til og med er det en spændingsbog, som også er vedkommende i sit politiske perspektiv. Jo, dette er så afgjort Jensens bedste thriller til dato.
Politiken
Jens Henrik Jensen demonstrerer overlegent sin sans for detaljerne, giver en vanvittig god beskrivelse af de trøstesløse forhold i Murmansk - og holder hele tiden dampen oppe.
B.T.
Hofnarren i Murmansk er en særdeles vellykket politisk thriller, ikke bare målt med en dansk men også med en international alen.
Jyllands-Posten
Bliv klogere
Kazanski-universet
bubble