De mørke mænd

Niels Oxen skjuler sig på et afsides dambrug, hvor han er medhjælper. Han har omgivet sig med overvågningskameraer, fordi han frygter for sit liv. En nat dukker fjenden frem af skoven.

Danmarks højest dekorerede soldat nogensinde bor og arbejder under rumænsk identitet på et afsides dambrug i Jylland. Skjult for omverdenen slås krigsveteranen med sine traumer, samtidig med at han lever i konstant alarmberedskab. For han har en hemmelighed, som holder ham i live – men også kan slå ham ihjel.

Da en museumsinspektør bliver myrdet på et slot, udløses en lavine af voldsomme begivenheder, som involverer Danmarks justitsminister. Der er kun få, der kan skimte en forbindelse til Oxen. En af dem er hans gamle makker, Margrethe Franck fra Politiets Efterretningstjeneste. Hun har ledt forgæves efter ham i mere end et år. Da hun endelig finder ham, besegler hun også hans skæbne.

Oxen ser pludselig sig selv som centrum i en menneskejagt. Nogle vil hjælpe ham. Nogle vil dræbe ham. Men hvem er ven, og hvem er fjende? Franck og Oxen slutter sig på ny sammen mod de mørke mænd, der har magten. For den jagede krigsveteran har kun to muligheder: Gå til grunde – eller gå til angreb.

Udgivet: 2014
Forlag: Politikens Forlag
Sideantal: 476
De mørke mænd
Køb bogen
Bog
E-bog
Lydbog

Jeg kan på det varmeste anbefale Jens Henrik Jensens bog. Den er medrivende, spændende.
Litteratursiden.dk
Plottet holder stadigvæk, og spændingen er fuldkommen sublim, det her er guf for de kræsne.
krimifan.dk
De mørke mænd er en morderisk velturneret krimi, som man glæder sig til at læse fortsættelsen af.
Berlingske Tidende
Bliv klogere
Oxen-universet