De hængte hunde

Krigsveteranen Niels Oxen forlader København og drager dybt ind i Rold Skov for at slå lejr og finde fred. Pludselig står han som mordsigtet og hvirvles ind i en sag om hængte hunde og drab på deres ejermænd.

Danmarks højest dekorerede soldat nogensinde, Niels Oxen, hutler sig gennem tilværelsen i Københavns nordvestkvarter. Den traumeramte krigsveteran lever af at samle flasker og spise madaffald fra supermarkeder.

I håb om at få fred for sine indre dæmoner tager det tidligere medlem af Jægerkorpset sammen med sin hund til Nordjylland og slår lejr dybt inde i Rold Skov for at leve det simple liv.

Men drømmen bliver til et mareridt for Niels Oxen. Efter et natligt besøg på et middelalderslot i skovens udkant mistænkes han pludselig for drabet på slotsherren, en tidligere ambassadør og stifter af en indflydelsesrig tænketank.

Politiets Efterretningstjeneste dukker påfaldende hurtigt op, og inden den pressede krigsveteran får set sig om, er han sammen med den uortodokse Margrethe Franck fra efterretningstjenesten hvirvlet ind i efterforskningen af en række gådefulde drabssager, der tilsyneladende kun har ét til fælles: Hængte hunde.

Udgivet: 2012
Forlag: Politikens Forlag
Sideantal: 411
De hængte hunde
Køb bogen
Bog
E-bog
Lydbog

Der er næppe nogensinde skrevet en dansk spændingsroman, som holder det niveau, Jensen præsterer med De hængte hunde.
Jysk Fynske Medier
Jens Henrik Jensen har en eminent næse for at skrue et pålideligt og troværdigt plot sammen.
JydskeVestkysten
Der er lagt op til en engagerende serie om den traumatiserede Niels Oxen som den ensomme ridder på korstog efter råddenskab i det danske establishment.
Jyllands-Posten
Bliv klogere
Oxen-universet