De hængte hunde

Udgivet: 2012 - Forlag: Politikens Forlag - Sideantal: 411

Danmarks højest dekorerede soldat nogensinde, Niels Oxen, hutler sig gennem tilværelsen i Københavns nordvestkvarter. Den traumeramte krigsveteran lever af at samle flasker og spise madaffald fra supermarkeder.
 
I håb om at få fred for sine indre dæmoner tager det tidligere medlem af Jægerkorpset sammen med sin hund til Nordjylland og slår lejr dybt inde i Rold Skov for at leve det simple liv.

Men drømmen bliver til et mareridt for Niels Oxen. Efter et natligt besøg på et middelalderslot i skovens udkant mistænkes han pludselig for drabet på slotsherren, en tidligere ambassadør og stifter af en indflydelsesrig tænketank.

Politiets Efterretningstjeneste dukker påfaldende hurtigt op, og inden den pressede krigsveteran får set sig om, er han sammen med den uortodokse Margrethe Franck fra efterretningstjenesten hvirvlet ind i efterforskningen af en række gådefulde drabssager, der tilsyneladende kun har ét til fælles: Hængte hunde.

Video

Youtube

Anmeldelser

En milepæl i dansk kriminal-litteratur

Der er næppe nogensinde skrevet en dansk spændingsroman, som holder det niveau, Jens Henrik Jensen præsterer med De hængte hunde.
Det stråler ud fra bogen fra den første sætning. Klasse. Og det fortsætter hele vejen igennem, til det sidste punktum.

”De hængte hunde” er handlingsmættet i en grad, så ordene ”komprimeret spænding” er fuldt dækkende. Men bogen er noget mere, og det er det, der først og fremmest løfter den op over selv de bedste danske thrillers: Den er forrygende godt skrevet.

Man ved fra første side, at man har fat i en bog, det bliver svært at lægge væk. Og førstehåndsindtrykket holder hele vejen. ”De hængte hunde” er en roman på niveau med de bedste. Jeg sad og tænkte på Frederic Forsyth, mens jeg læste ”De hængte hunde”. Og større kan det ikke blive i den genre.

”De hængte hunde” er en dansk thriller uden for kategori.

⇒ Dette er kun et uddrag. Vil du læse hele anmeldelsen?        

Læs anmeldelse...


Jensens tredje romanserie lægger hårdt fra land

Jens Henrik Jensens tredje romanserie lægger hårdt fra land og tager livtag med de tre magt-dele og sætter samtidig en tiltrængt finger i dansk forsvarspolitiks ømme punkt – de hjemvendte krigsveteraner. Det sker med en intens og dramatisk historie fra noget, der kunne være det virkelig liv.

Jens Henrik Jensen har en formidabel sans for at bruge virkeligheden i sine historier, så man fra tid til anden lige skal minde sig selv om, at det ”jo bare er en historie, ikke?” Det har han vist med sin seneste thriller-trilogi om Esbjerg-strømeren Nina Portland, og han viser med romanen "De hængte hunde", som udkommer i dag, at han hverken har mistet håndelaget for at skrue en god historie sammen eller er faldet for fristelsen til bare at fortsætte i den vante rille.

Jens Henrik Jensen har en eminent næse for at skrue et pålideligt og troværdigt plot sammen, og på intet tidspunkt slipper han for alvor tøjlerne og styringen. Lige når man tror, man har regnet det hele ud, kommer der et ekstra tvist på historien, og selv på det – sene – tidspunkt i bogen, hvor de store linjer begynder at ligge nogenlunde fast, bevarer Jens Henrik Jensen både den indre og den ydre spænding. 

⇒ Dette er kun et uddrag. Vil du læse hele anmeldelsen?


De onde vinder - de gode bløder

Jægersoldaten, der har mistet alt andet end sine kompetencer og dulmer sine mareridt med sprut, pot og isolation, arbejder sig sammen med den effektive PET-strømer Margrethe Franck i en skrøbelig alliance og tilbagevendende livsfare ind i mysteriet, der viser sig at være præcis så beskidt, banalt og brutalt, som det kan blive i en klassisk thriller.

Jensens helte og skurke er letgenkendelige i en verden, hvor magtens mænd redder skindet, mens fodfolk betaler med liv, lemmer og ære. Men arketyperne hjælper den indviklede historie på vej, så den holder som thriller, hvor fascination, teknik og tempo får fuld skrue...
Det er befriende ukrukket fortælleglæde.


Hvad siger læserne?

Jeg har ventet et stykke tid på at få fingre i denne bog… Og for filan, den var ventetiden værd. Sjældent har jeg læst så sublim en dansk krimi/spændingsroman med så meget fart på, at man efterlades nærmest tom, når sidste ord er læst.
♦ Blondie, Saxo. com

Det er jo en roman på niveau med Mænd der hader kvinder. Helt fantastisk.
♦ Lisbeth, indlæg på Jensens hjemmeside

Hvad siger du?

Følg på Facebook
bubblemedia