De frosne flammer

Udgivet: 2016 - Forlag: Politikens Forlag - Sideantal: 546

Den danske krigsveteran Niels Oxen formodes omkommet under en ulykke på havet. I virkeligheden har han overvundet svære kvæstelser på en lille ø i den svenske skærgård og står nu i sit livs dilemma:

Opdager lederne af det hemmelige magtnetværk Danehof, at deres attentat mod ham er slået fejl, vil de indlede en sand menneskejagt for at dræbe ham.

Opdager det danske politi, at han er i live, vil han blive eftersøgt og anklaget for et mord, han ikke har begået. Alligevel beslutter Oxen sig for at forsøge at afsløre de skyldige. Gør han det ikke, er han dømt til evig flugt – uden chance for at gense sin søn.

Stillet over for en umulig opgave kontakter han sin tidligere makker fra PET, Margrethe Franck, som imidlertid er fyret og arbejder som kassedame og hotelopvasker. Oxen og Franck slår sig igen sammen med den tidligere PET-chef Axel Mossman og hans nevø.

Kampen mod Danehof har haft fatale konsekvenser for dem alle, og de kan kun få deres liv tilbage ved at besejre de mørke mænd. Men hvordan slås man mod en usynlig fjende?

DE FROSNE FLAMMER er en fortsættelse af de to første bind i serien med Niels Oxen, DE HÆNGTE HUNDE og DE MØRKE MÆND.

Køb bogen her

Video

Youtube

Youtube

Anmeldelser

Kun ét ord er dækkende: klasse ...

Jens Henrik Jensen overgår sig selv med tredje bog i serien om den højtdekorerede elitesoldat Niels Oxen.
”De frosne flammer” syder af spænding, bobler af action, vrimler med farverige personer – alt sammen fortalt på en måde, så kun et ord er dækkende: Klasse.
… Det er vel med en god bog, som det er med stor kunst: Det kan være svært at definere, hvorfor det er så godt. Men når man støder på det, er man ikke i tvivl. Kvaliteten har sit eget liv. Den virker gennem måden, den rammer os på. Og sådan er det med Jens Henrik Jensens nye roman ”De frosne flammer”.
(…) Alle vil kunne mærke den herlige duft af kvalitet.
… I den efterhånden uoverskuelige flok af danske krimiforfattere, er der kun nogle få, der når hen i nærheden af Jensen. Sammen med Jussi Adler-Olsen udgør han toppen, med Jesper Stein og Kazinski-drengene lige efter.
… Denne evne til på én gang at skabe spænding, skrive om vold og død, og samtidig vise mennesker i lys og mørke – og rumme en overraskende, stille vemod og poesi midt i dramaerne – det kendetegner den store forfatter, der kan mere end skabe spænding. Jens Henrik Jensen besidder disse egenskaber. Derfor er det en sand fornøjelse at læse hans romaner.
(uddrag)

Læs anmeldelse...


Ryd kalenderen og slå benene op

… Lad mig blot starte med at fastslå, at mine forventninger blev indfriet. Det kan være en balanceagt, at fortsætte eller slutte en serie. Læserne har tigget om mere Oxen, og Jens Henrik Jensen leverer igen varen - det har været endnu en fornøjelse.
Det har været et herligt gensyn med de kendte figurer, Oxen og Franck i hovedrollerne. Selv om det er nogle år og mange andre romaner, siden jeg læste forgængeren, så var jeg meget hurtigt inde i Oxens univers igen. Figurerne er igen bundsolide i portrætteringen, de er levende og stort set realistiske i tanker og handlinger. Selv om genren ofte rummer det, forfalder forfatteren ikke til superman-gerninger, lette løsninger og kunstige kampe - det er en meget stor force, jeg er vild med det.
Sproget flyder, handlingen er levende og fanger fra første færd. Præcis som de to foregående, var dette en roman, der stort set læste sig selv, jeg kunne simpelthen ikke lægge den fra mig, før den sidste side var vendt.
Det er top underholdning, herligt velkomponerede konspirationsteorier, mange gisninger og løse ender, der hele tiden holder læseren til ilden. Og så bindes alle ender til slut, legende let og meget selvfølgeligt. Knivskarpt plot, solide figurer, og en handling, der for tredje roman i rap, bare holder hele vejen.
Jeg fastholder, at JHJ er Danmarks bedste indenfor denne genre, han cementerer dette med denne super roman, og så er der egentlig kun to ting tilbage: den kedelige ventetid til der kommer nyt fra JHJ og så: Ryd kalenderen, slå benene op og kom med indenfor hos den danske magtelite -  endnu en mustread.
(uddrag)

Læs anmeldelse...


Overbevisende og gribende

… Det bliver et brag af en jagt, fuldendt med intriger, hemmeligheder og bedrag, soldatersnilde og rasende action – alt sammen fortalt med den indlevelse i ikke mindst veteranens stolte, martrede sind, der giver en ægte heltefortælling med onde fjender og trofaste venner.
Thrillere om hemmelige magtorganer er der skrevet dusinvis af, men kun sjældent fungerer de så overbevisende og gribende som Jensens trilogi. Det skyldes, at han kan dosere og skrive med overblik og indsigt i mere end nærkampsteknikker – og dermed gør hele serien sig fortjent til fem stjerner.
(uddrag)

Læs anmeldelse...


Hvad siger læserne?

Tak!!!!!!!!! Tak for 3 dages intens læsning af din nye bog... Dejligt at være på tur med Oxen. Nogen gange med måbende undring over udviklingen, men anbefalelsesværdig at læse...
♦ Hanne Birthe Jensen

Den er så hamrende god, sidder og tænker mere, mere, der må komme mere med Oxen og Co... Det kan umuligt være slut.
♦ Annette Jørgensen

Hvad siger du?

Følg på Facebook
bubblemedia