Spørg Jensen

I denne sektion kan du stille mig spørgsmål. Jeg bestræber mig altid på at være hurtig på aftrækkeren med et svar.
Benyt venligst nedenstående felt. Så vil alle andre få fornøjelse af dit spørgsmål både her og på Facebook. Du kan også sende mig en direkte email (se under Info / kontakt), så svarer jeg direkte og lægger samtidig svaret ud i denne sektion.

 

De 12 nyeste spørgsmål/svar & kommentarer

"Du vover at slå hverken Niels eller Margrethe ihjel"

Kære Jens Henrik, jeg har med vilje trukket det læææænge ud at læse De mørke mænd. Nu er jeg færdig, og ved at DØ af spænding og nysgerrighed. HVORNÅR udkommer nr. 3 ????....(og du vover ikke at slå hverken Niels eller Margrethe ihjel, selv om det er den sidste) * Mange spændte hilsner Judy Ottesen

content/jensen-svarer.jpg
JENS SVARER:
Tusind tak for din hilsen, Judy – den blev jeg glad for! Skønt, at du kan li’ bøgerne om Niels Oxen og lever med i dem. Bedre besked kan en forfatter ikke få. Desværre skal jeg først nu til at ”udtænke” plot og historien i nummer 3, så den bliver ikke klar før efteråret næste år – altså 2016.
Og nok slutter trilogien om de mørke mænd fra Danehof – men, men… Det er nu meget tænkeligt, at Niels kommer tilbage. FOR JEG LOVER dig én ting (og kun én…. ;-))) Han dør ikke.

Hvorfor er du altid så længe om det?

Hej Jens! Sig mig, hvorfor er du altid så længe om det? Der går to - nogle gange tre - år mellem dine bøger. Og nu har jeg forlængst læst De hængte hunde - og venter kun på, at du bliver færdig med fortsættelsen! Kom så i gang ;-)
Ok, spøg til side. Men jeg ville nu gerne undgå at skulle vente så længe. Hvornår er den klar, den nye? * Susanne

content/jensen-svarer.jpg
JENS SVARER:
Hej Susanne, godt at høre, at du er utålmodig! Det korte svar på den lange ventetid er: Jeg har altid haft fuldtidsarbejde som journalist samtidig med bogskriveriet. Godt nok er jeg altid så heldig at få orlov fra jobbet, men når en bog er færdig, så begynder jeg at arbejde igen.
Det forklarer ventetiden. Men kun delvist... Jeg har altid haft behov for rigtig lang tid til at udtænke handling og ikke mindst plot i en ny historie. Så jeg er igennem en langstrakt "tænkeproces" hver gang, hvor jeg forsøger at afprøve en ny histories holdbarhed og perspektiver, samtidig med at jeg udvikler historien. Måske kunne jeg speede op for processen, men så ville jeg ikke være i stand til at have et fuldtidsjob. Og indtil nu har denne vekselvirkning med job-orlov-job fungeret rigtig fint for mig.
Jamen... Den nye bog er klar 4. september! Den kommer til at hedde "De mørke mænd". Håber, du vil kunne li' den.

Tak for en kanon hovedperson

Hej, vil bare sige, at Niels Oxen overgår alt og alle, når jeg tænker på, hvad jeg ellers har læst af krimier og thrillers. Og så er han oven i købet fra samfundets bund. Flot gjort.
Hvor lang tid varer det, før du er klar med næste bog med Oxen? Og bliver det en direkte forsættelse? * Kim

content/jensen-svarer.jpg
JENS SVARER:
Mange tak, Kim. Jeg håber at være på banen igen til efteråret 2014. Og jo, det bliver en direkte fortsættelse - men forhåbentligt kan nye læsere også springe ind i 2'eren.

Et levende og fantastisk sprog

Dette er mere en kommentar end et spørgsmål... Tak for en god spændende og medrivende ny bog. Jeg har læst alle dine bøger og har altid været glad for både handling, vigtige samfunds - politiske vedkomne emner, samt det jeg altid har fundet, har været en af styrkerne i dine bøger.

Sproget, det levende fantastiske og i modsætning til så mange andre forfattere, et ordentligt opbygget sprog - så jeg var meget spændt på, hvordan det ville virke med alle de korte sætninger i den nye bog. Jeg synes, det virkede fint og gjorde handlingen mere levende og spændende.

Jeg er jo også en af dem, der savner Kazanski ... men, er jeg mon ene om at føle, at han kan anes lidt i din nye hovedperson. Venter spændt på nye eventyr. * Bente

Pragtfuld, smertelig og spændende

Er lige blevet færdig med at læse De Hængte Hunde. Det er en pragtfuld bog, velskrevet, smertelig og spændende. Bare ærgerligt den er slut, venter med spænding på din kommende bog. Har læst alle dine bøger, undtagen Wienerringen, det vil jeg nu gøre noget ved. * Karin

På niveau med Mænd, der hader kvinder

Jeg håber, at der kommer 3 efterfølgere til De hængte hunde - alle ringe skal frem i lyset - og så håber jeg på en "happy end", hvor retfærdigheden sker fyldest. Det er jo en roman på niveau med Mænd der hader kvinder. Helt fantastisk. * Lisbeth

Hvor bliver filmen af, Jens?

Hej Jens Henrik! Jeg har lige fra min første læste bog af dine troet på, at du blev stor i bogverdenen. Herhjemme er der dig og Jussi i toppen. Din sidste bog var igen en nydelse. Jeg har alle dine bøger. Men, Jens, hvor bliver filmen af, den vi venter på! * Jan Bering

content/jensen-svarer.jpg
JENS SVARER:
Tak for din hilsen og de flotte ord. Dem er jeg superglad for. Og de giver lige motivationen et ekstra spark. Film? Spørger du. Hmm, som du måske har læst, så kuldsejlede planerne i sin tid om at filmatisere Økseskibet. Det er omkring syv år siden nu - og vi var faktisk kommet langt i processen, inden skuden sank. Hvad angår "De hængte hunde", så er den vel nok endnu mere velegnet til en filmisk smuk, anderledes og decideret up-tempo thriller. Og jo... Der er, lad os sige "visse sonderinger" i gang. Meget nærmere kan jeg ikke komme det. De fleste filmprojekter lander med et brag, så jeg træder varsomt.

Vild med Nina - og film ...

Vil takke dig mange gange for Økseskibet og Kulmanden... Er så vild med Nina Portland og håber virkelig, du har nogle flere bøger i posen med hende. For hold op det er godt... Det er også mig en gåde, at de endnu ikke er filmatiseret... * Nicolai Pedersen

content/jensen-svarer.jpg
JENS SVARER:
Tusind tak for din hilsen. Den varmer her i den bidende kulde. Jeg ved ikke, om du ved det, men: Der er jo faktisk en tredje og nyeste bog med Nina Portland. Den hedder "Spøgelsesfangen" og udkom 2010 på Politikens Forlag. Og den aller nyeste udkom såmænd i efteråret. Den hedder "De hængte hunde" - men den er ikke med Nina, men derimod med en krigsveteran som hovedperson, Niels Oxen hedder han. Men det har du sikkert læst alt om på min hjemmeside. Filmatisering? Tjah.... Jeg har lige netop svaret et andet læserspørgsmål om samme emne. For syv år siden kiksede det desværre ganske langt henne i processen med en filmatisering af "Økseskibet." Siden da har der været interesse hver gang, jeg er kommet med en ny roman. Og der er også "gode, konkrete intentioner" hvad angår "De hængte hunde". Men, men, men.... Den slags er noget usikkert noget. Så én ting er, at man fint kunne se en film for sit indre blik. Noget helt andet at lande i det bløde sæde i biografens mørke. Men jeg håber meget, det kunne lykkes en dag!

Kommer Nina aldrig tilbage?

Jeg er vildt glad for din hovedperson, Nina Portland. Og jeg har naturligvis forstået, at din kommende bog bliver med en ny hovedperson. Men, jeg spørger bare: Kommer Nina aldrig nogensinde tilbage? * Alice, Lyngby

content/jensen-svarer.jpg
JENS SVARER:
Sådan var der også mange, der spurgte, da jeg i sin tid tog afsked med Kazanski ;-) Ham var jeg ikke træt af. Og jeg er heller ikke træt af Nina P. Det er måske det gode ved at stoppe i tide. Jeg savner såmønd begge mine tidligere hovedpersoner.
Når det er sagt, så kan jeg love dig en forrygende god, ny hovedperson. Synes jeg selv. Tidligere jægersoldat og traumeramt efter mange års krig: Krigsveteranen Niels Oxen. Håber, du kan lide ham - trods savnet af Nina, Alice.

Tak for en krimi uden journalister og politifolk

Jeg har læst med stor intersse om dit nye "Krimiprojekt 2012" her på din side. Og hvor er det dejligt, at vi får en soldat og krigsveteran som hovedperson denne gang. Jeg er helt vild træt af journalister og politifolk. Kan forfattere ikke finde på andet?
Kan du fortælle, hvad titlen på den nye krimi bliver - og hvornår er den færdig? * Lisbeth, Albertslund

content/jensen-svarer.jpg
JENS SVARER:
Hej - og tak Lisbeth. Tjah-bum... Du har ret. Der er virkelig mange journalister, betjente - og retsmedicinere som hovedpersoner i min genre. Så forhåbentlig bliver den nye figur, Niels, en fornyelse og en befrielse. Titlen holder jeg for mig selv lidt endnu. Den bliver sandsynligvis klar til oktober. I år ;-)

En fjerde bog med Nina, tak

Hej Jens Henrik. Jeg har læst dine 3 bøger med Nina Portland, og de er bare superp, men hvornår kommer den 4. bog om Nina Portland? Dejligt, hvis du kan svare: "snart". Tak for mange times god spænding. * Henning, Grindsted

content/jensen-svarer.jpg
JENS SVARER:
Hej Henning. Nu håber jeg ikke, du bliver alt for skuffet, men det rigtige svar er altså, at jeg ikke ved, om der kommer flere med Nina. Lige i øjeblikket arbejder jeg på en ny krimi - med en mand som hovedperson. Jeg er såmænd ikke træt af Nina, jeg skulle bare prøve noget nyt. Prøve at udfordre mig selv.... Jeg håber, du også har mod på at prøve noget andet næste gang! ;-))

Pia: Du er på min top 5 liste

Hej Jens, kun lidt ros omkring dine bøger. Jeg læser en del krimi, har dog begrænset mig til nordiske forfattere da der simpelthen er så mange. Du er helt klart på min top 5 liste :-)
Har lige læst på facebook at din næste bog ikke er med Nina, det er jeg lidt ked af :-( Men vil da helt klart læse din nye bog når den kommer. Keep up the good work, hilsen en krimilæsende Jyde - God jul * Pia Klitte

content/jensen-svarer.jpg
JENS SVARER:
Hej Pia, stor tak, fordi du tog dig tid til at sende en hilsen - og så med ros. Hvis du synes, jeg er med i top 5, kan jeg vist ikke få det bedre, tak ska' du ha'! For du har ret: der er masser af stærke nordiske navne.
Jeg har lige læst i dag, at Henning Mankell - som jeg godt kan li' at læse - udover at være en god forfatter, også er et godt menneske. Han deler fornemt ud af sine mange millioner til velgørenhedsarbejde, blandt andet SOS Børnebyerne. Det synes jeg er flot gjort...
Nina er ikke helt ude i kulden - men foreløbig sat på pause. Jeg er faktisk slet ikke træt af hende som hovedperson - skulle bare give mig selv nogle nye udfordringer denne gang. Så lad os se, om den gode Nina P. måske får et come back en dag ;-)) Rigtig god krimilæselyst, god jul og et godt nytår til dig!

Kommer Jan Jordi Kazanski tilbage?

Hej, Jens! Glæder mig vildt meget til at læse om Nina og hendes oplevelser! - MEN jeg savner også at høre mere til Jan Jordi, som var en super personlighed - mon der kommer en genoplivning af ham? :-)   * Christina Aagaard

content/jensen-svarer.jpg
JENS SVARER:
Du er bare en af mange, der stiller spørgsmålet, Christina. Og ærligt talt: Jeg ved det ikke. Jeg holder meget af Kazanski - og har rejst langt sammen med ham - så jo... det er fristende med et comeback. Men omvendt har jeg også den dér fornemmelse af, at det kun kan blive en fiasko at gå tilbage til en succes... Så lad os sige, drømmen lever i det mindste ;-)

Følg på Facebook
bubblemedia