Filmproducer Senia Dremstrup om Oxen-film: Vi får brug for meget fortælletid

07/07 2017 af Jens Henrik Jensen

Jeg har lovet en lille sommer-status på arbejdet med filmatiseringen af Oxen-trilogien – og den kommer her:
Det er filmproducer Senia Dremstrup, (billedet), SF Studios, der er kvinden bag OXEN. Hun har blandt meget andet produceret første sæson af tv-serien Norskov og været associate producer på den danske western The Salvation af Kristian Levring.

At være producer på en film betyder i virkeligheden – forenklet sagt – at man er den fuldstændig centrale person, der skal føre projektet ud i livet, lige fra at samle og forene det kreative team bag processen og til at sammensætte den rette finansiering og sørge for at filmatiseringen kommer bredest muligt ud til sit publikum.

Spørgsmålet har jeg fået mange gange. Hvornår er filmen færdig og klar til publikum?
SF Studios forventer at starte optagelserne i 2019, og have premiere i 2020. En proces i filmbranchen kan være meget langvarig.
Som Senia Dremstrup forklarer det:
”Vi griber arbejdet an i steps. Det første fokuspunkt for mig handler om at finde den rette manuskriptforfatter til at lave den bedst mulige filmatisering af bøgerne – hvad enten det er som tv-serie eller som en række af spillefilm. Senere finder vi den rette instruktør til projektet, og først derefter besluttes det, hvem der skal spille de fantastiske roller som Niels Oxen og Margrethe Franck”.

Formatet er jeg blevet spurgt om utallige gange. Jeg har hver gang svaret, at jeg foretrækker en tv-serie, fordi den giver den videste – også tidsmæssige – ramme for at fortælle den lange historie, både om mennesket Oxen og plottet. Og jeg synes Oxen som karakter er så stærk en personlighed, at en tv-serie over flere sæsoner yder ham og bøgerne størst retfærdighed. Og i virkeligheden er den måde, bøgerne er skrevet, som skabt til en afvikling over flere sæsoner, synes jeg.

Det er da også i den retning, Senia Dremstrup orienterer sig fra start.
”Det, som jeg faldt for i OXEN trilogien, var kombinationen af et stærkt persongalleri med spændende personer og et virkelig interessant og mangefacetteret krimiplot. Min umiddelbare fornemmelse er, at vi har brug for meget fortælletid for at kunne brede historien ud til sit fulde potentiale. Derfor vil jeg i første omgang afsøge muligheden for at lave en TV-serie. ”
Altså, svaret er: det ligner en tv-serie, men med de sædvanlige forbehold for, at situationen kan skifte undervejs.

Skuespillere? Ikke unaturligt det altoverskyggende spørgsmål. Og da arbejdet i virkeligheden først lige for alvor er begyndt, er det alt, alt for tidligt at spekulere i, hvem der skal spille Oxen. Det er vel i realiteten et af de sidste åbne spørgsmål i den lange proces. Men det er strømmet ind med forslag.

”Jeg følger dig også på Facebook”, siger Senia Dremstrup, ”og jeg har med stor interesse set de mange forslag til skuespillere. De giver naturligvis stof til eftertanke – og inspiration. Oxen er en krævende rolle, men jeg er sikker på at vi nok skal finde den helt rette …”

Jeg har ikke selv som forfatter hånd- og halsret over valget af skuespiller til rollen som Oxen. Men jeg kommer til at se listen med forslag og drøfte dem med Senia Dremstrup.
Hvem der så skal være Oxen, ja det vil vare længe, før der kommer en afklaring på det spørgsmål.

Tilbage

Giv en kommentar

Følg på Facebook
bubblemedia