Brostrøm og Thorsboe laver tv-krimi med Oxen

Dansk stjernepar skriver manuskript til to sæsoners tv-krimi på baggrund af Jens Henrik Jensens bestsellerserie om krigsveteranen Niels Oxen.

 

Det bliver det succesrige ægtepar og tredobbelte Emmy-vindere, Mai Brostrøm og Peter Thorsboe, der skal udarbejde manuskriptet til en filmatisering af Jens Henrik Jensens bestseller-krimier om krigsveteranen Niels Oxen.

Det er SF Studios Danmark, der står bag projektet:

- Vi har haft et ønske om, at Mai Brostrøm og Peter Thorsboe skulle stå for filmatiseringen af Oxen, lige siden vi erhvervede rettighederne til bøgerne - og vi er meget glade for, at det er lykkedes os at knytte dem til projektet. Jens Henrik Jensen har skrevet nogle fantastiske romaner med interessante karakterer og et usædvanligt krimi set-up. Romaner af denne kaliber kræver stærke kræfter, når de skal løftes fra bog over til tv-serie formatet. Mai Brostrøm og Peter Thorsboe er et naturligt valg. Genren er kendt for dem, og de er nytænkende og ambitiøse i deres tilgang til materialet, siger seriens producer Senia Dremstrup.

Det er foreløbig planen, at der skal laves to sæsoner af Oxen, hver af otte afsnit, på baggrund af de første tre bøger i serien, De hængte hunde, De mørke mænd og De frosne flammer.

Brostrøm og Thorsboe forklarer, hvorfor de har valgt netop Oxen-serien som udgangspunkt for deres næste store tv-serie:

- Oxen har det hele. Den store fortælling om den hjemvendte soldat, den glemte krigshelt, der lever på samfundets bund, men af retfærdighedsfølelse tvinges ud i et opgør på liv og død med magtens mørke kræfter. Det er en medrivende og topspændende historie, der bringer os vidt omkring i selskab med Jens Henrik Jensens komplekse og nuancerede portræt af en ptsd-ramt veteran. Socialt udstødt og ubehjælpsom, men iskold og – næsten – uovervindelig, når det virkelig gælder.

- Jeg er virkelig glad for, at Mai Brostrøm og Peter Thorsboe har sagt ja til opgaven. Med så ekstremt kompetente og rutinerede kræfter er Oxen-universet i de allerbedste hænder, siger forfatter Jens Henrik Jensen.

Også Politikens Forlag modtager aftalen med stor tilfredshed:
- Vi er glade og stolte over, at SF med mange kompetente kræfter nu går ind og filmatiserer Jens Henrik Jensens Oxen-serie, og vi glæder os til at se historien udfoldet på en ny måde og til glæde for et stort publikum, siger Sofie Voller, chef for Politiken Literary Agency.

Aftalen med Brostrøm og Thorsboe offentliggøres, netop som den internationale TV-messe MIptv begynder i Cannes i den kommende uge.

REinvent Studios International Sales står for det internationale salg af serien og har store forventninger til serien.
- Med så internationalt anerkendte manuskriptforfattere og produktionsselskab bag den kommende serie, og bøger der har solgt godt i flere lande, vil der komme stor international interesse, siger sales director Helene Aurø.

Mai Brostrøm og Peter Thorsboe står bag en stribe af nyere tids mest succesfulde danske krimiserier på tv.
Rejseholdet, Ørnen og Livvagterne indbragte således parret tre gyldne Emmy-statuetter. Parret stod også bag den fælleseuropæiske krimiserie, Mord uden grænser, og senest har de lavet Modus, en svensk produktion på baggrund af krimier af den norske krimiforfatter, Anne Holt. Serien blev svensk TV4's største seersucces i 25 år.

Tilbage til oversigt