Spøgelsesfangen

Et lille fly forulykker under nødlanding i et voldsomt uvejr. En vred Nina Portland skal rutinemæssigt undersøge ulykken. Den viser sig dog at være alt andet end banal: Ombord var en tophemmelig passager - som nu er forsvundet.

En nøje planlagt likvidering af to ledere fra den kriminelle underverden sender Esbjerg ud i en blodig bandekrig. Alligevel bliver den højt respekterede kriminalassistent Nina Portland til alles overraskelse fjernet fra efterforskningen og sendt ud på en banal opgave.

Et privatfly er forulykket på vestkysten, og en passager død af sine kvæstelser. Nina skal bare ekspedere sagen rutinemæssigt, men flere omstændigheder ved ulykken vækker hendes mistanke om, at alt måske ikke er, som det burde være.

Mens bandekrigen kulminerer i en regulær familietragedie, melder højtstående folk fra efterretningsverdenen deres ankomst. Dermed tager sagen om flyulykken en højdramatisk drejning, for om bord var en tophemmelig passager, som nu er sporløst forsvundet.

En international skandale tager form, og Nina kastes ud i de mest kaotiske døgn nogensinde. Det bliver stadig sværere for hende at skelne mellem sandhed og løgn, og i kulissen følger en sky skikkelse begivenhedernes gang - og gør sig klar til at slå til…

Udgivet: 2010
Forlag: Politikens Forlag
Sideantal: 479
Spøgelsesfangen
Køb bogen
Bog
E-bog
Lydbog

Jensens tredje roman med Esbjerg-strømeren Nina Portland er noget nær det perfekte bud på en dansk samtids-thriller med nerve, intensitet og drama
JydskeVestkysten
Jens Henrik Jensen tildeles guldmedaljen for romanen Spøgelsesfangen. Det er en stor, dansk spændingsroman
Jyske Medier
Jens Henrik Jensen har simpelthen langet en ren lækkerbidsken over disken. Jeg kan kun give den min bedste anbefaling
MetroXpress
Bliv klogere
Portland-universet
bubble