Spøgelsesfangen

Udgivet: 2010 - Forlag: Politikens Forlag - Sideantal: 479

En nøje planlagt likvidering af to ledere fra den kriminelle underverden sender Esbjerg ud i en blodig bandekrig.

Alligevel bliver den højt respekterede kriminalassistent Nina Portland til alles overraskelse fjernet fra efterforskningen og sendt ud på en banal opgave. Et privatfly er forulykket på vestkysten, og en passager død af sine kvæstelser. Nina skal bare ekspedere sagen rutinemæssigt, men flere omstændigheder ved ulykken vækker hendes mistanke om, at alt måske ikke er, som det burde være.

Mens bandekrigen kulminerer i en regulær familietragedie, melder højtstående folk fra efterretningsverdenen deres ankomst. Dermed tager sagen om flyulykken en højdramatisk drejning, for om bord var en tophemmelig passager, som nu er sporløst forsvundet.

En international skandale tager form, og Nina kastes ud i de mest kaotiske døgn nogensinde. Det bliver stadig sværere for hende at skelne mellem sandhed og løgn, og i kulissen følger en sky skikkelse begivenhedernes gang - og gør sig klar til at slå til…

Video

Youtube

Youtube

Anmeldelser

Hvor er hun vidunderlig, Nina Portland

Spøgelsesfangen, Jens Henrik Jensens tredje roman med Esbjerg-strømeren Nina Portland er noget nær det perfekte bud på en dansk samtids-thriller med nerve, intensitet og drama i en skarp blanding af bandekrig, politireform og international terrorisme. 
Jensen styrer med sikker hånd handlingen og de mange intriger frem i et tempo, så det er umuligt at lægge romanens knap 500 sider fra sig. 

Hvor er hun vidunderlig, Nina Portland. Politikællingen med sans for konspirationer, mod til det utraditionelle og en vilje til at ville, selv når det ser håbløst – eller opklaret - ud. 

Jens Henrik Jensen har en formidabel sans for at bruge virkeligheden i sin historie, så man fra tid til anden lige skal minde sig selv om, at det jo ”bare er en historie.” Og så evner han at holde spændingen intakt til sidste punktum. 

⇒ Dette var kun et uddrag. Vil du læse hele anmeldelsen? KLIK HER

Læs anmeldelse...


En lækkerbidsken

Spøgelsesfangen er Jens Henrik Jensens sjette roman, og med Spøgelsesfangen har den gode Jensen endnu en gang serveret en spændende thriller for sit store publikum. Bogen udvikler sig til en intens underholdende politisk thriller, der sætter store spørgsmålstegn ved den måde, man kører kampen mod terrorisme. 

Det er en roman med holdninger og stillingtagen til verdens problemer, og Jensen øser rundhåndet ud af sin omfattende viden om både danske og internationale forhold. 

Jens Henrik Jensen har simpelthen langet en ren lækkerbidsken over disken. Jeg kan kun give den min bedste anbefaling.


En guldmedalje til Spøgelsesfangen

(efter en sammenligning med andre aktuelle krimier) ... alligevel må Jens Henrik Jensen tildeles guldmedaljen for romanen Spøgelsesfangen. Det er en stor, dansk spændingsroman.

Uden at det overhovedet går ud over originaliteten i fortællingen er det tydeligt, at Jens Henrik Jensen har læst sin Sjöwahl og Wahlö. Karakteristikken, for nu ikke at skrive karikaturen, af den øverste politichef, er som hentet fra de svenske krimimestre. Også det skarpe øje for samfundsudviklingen og manglen på sund fornuft i det overdrevne bureaukrati smager svensk. Men det er inspiration, forvaltet gennem Jensens eget, betydelige fortællertalent. 

Spøgelsesfangen er en knaldgod krimi.


Hvad siger læserne?

Jeg er hardcore krimi fan - og det her er simpelthen en af de bedste krimier, jeg har læst. PLEASE skriv nogle flere...
♦ Hanne K., Saxo.com

ØV... Det er efter sigende den sidste i serien om Nina Portland. Håber JHJ kommer på "bedre" tanker og kommer med en efterfølger.
♦ Miss Amager, Saxo.com

Hvad siger du?

Følg på Facebook
bubblemedia