Økseskibet

Nina Portland krydser en stribe farlige spor, da hun drages ind i et gammel mysterium om en række øksedrab ombord på et skib. Det bliver et livsfarligt opgør med fortiden. Romanen er delvist inspireret af virkeligheden.

Nina Portland er kriminalassistent ved politiet i Esbjerg og alene med en søn på ti år.

Under et politikursus i Estland kommer hun på sporet af en russisk sømand, der var hovedpersonen i en gådefuld sag fra hendes første år i politiet. Sømanden var anklaget for at have myrdet besætningen på et skib, der blev fundet drivende i Nordsøen, men han gik fri på grund af manglende beviser.

Opsat på at løse det gamle mysterium forfølger Nina Portland sporet. Det fører hende først ud i det estiske vinterlandskab, siden til London og Skotland og tilbage til Esbjerg og hendes egen fortid, hvor løgne og hemmeligheder, hun intet anede om, stiger op til overfladen.

Ninas private efterforskning har imidlertid sat både britiske efterretningsagenter og islamiske fundamentalister i alarmberedskab, og da hun endelig indser, at hendes opgør med fortiden er livsfarligt, er det for sent at bakke ud …

Økseskibet er delvist inspireret af virkelighedens store drabssag fra Esbjerg om de mystiske øksemord ombord på den tyske coaster Bärbel i Nordsøen.

Udgivet: 2004
Forlag: Politikens Forlag
Sideantal: 436
Økseskibet
Køb bogen
Bog
E-bog
Lydbog

I stedet for min nattesøvn har jeg fået en krimioplevelse, der brænder stærkere end septembersolen
Fyens Stiftstidende
En thriller, som lever fuldt op til forventningerne. Jensen har slået til igen
Ekstra Bladet
Jens Henrik Jensen er hamrende kompetent - ingen tvivl om det... Fans kan bare gå i gang
Børsen
Bliv klogere
Portland-universet
bubble