Økseskibet

Udgivet: 2004 - Forlag: Politikens Forlag - Sideantal: 436

Nina Portland er kriminalassistent ved politiet i Esbjerg og alene med en søn på ti år.

Under et politikursus i Estland kommer hun på sporet af en russisk sømand, der var hovedpersonen i en gådefuld sag fra hendes første år i politiet. Sømanden var anklaget for at have myrdet besætningen på et skib, der blev fundet drivende i Nordsøen, men han gik fri på grund af manglende beviser.

Opsat på at løse det gamle mysterium forfølger Nina Portland sporet. Det fører hende først ud i det estiske vinterlandskab, siden til London og Skotland og tilbage til Esbjerg og hendes egen fortid, hvor løgne og hemmeligheder, hun intet anede om, stiger op til overfladen.

Ninas private efterforskning har imidlertid sat både britiske efterretningsagenter og islamiske fundamentalister i alarmberedskab, og da hun endelig indser, at hendes opgør med fortiden er livsfarligt, er det for sent at bakke ud …

Anmeldelser

Jensen er hamrende kompetent

"Økseskibet" er den hårdtslående titel på Jens Henrik Jensens nye roman. Undertitlen - En Nina Portland-thriller - signalerer, at der kommer mere med denne nye politikvinde i hovedrollen. Og hun er bestemt heller ingen dårlig afløser til CIA-agenten Kazanski, der har været omdrejningspunkt i "Kællingen i Kraków", "Hofnarren i Murmansk" og "Ulven i Banja Luka" - trilogien, der gjorde Jens Henrik Jensen kendt og elsket som krimiforfatter.

Jens Henrik Jensen er hamrende kompetent - ingen tvivl om det... Fans kan bare gå i gang. 


En krimioplevelse der brænder stærkere end septembersolen

"Økseskibet" vil imidlertid ikke kun diskutere en hændelse, der fandt sted for 11 år siden, men også den terrorisme, som i disse år præger verdensbilledet. Romanen har ambitioner, nerve og selv om Jens Henrik Jensen i dag er skyldig i, at jeg må holde mine øjne åbne med tændstikker, så tilgiver jeg ham gerne. For i stedet for min nattesøvn har jeg fået en krimioplevelse, der brænder stærkere end septembersolen.


En forrygende thriller

En fantastisk historie fra virkeligheden med en masse løse ender, som journalisten og forfatteren Jens Henrik Jensen har ladet sig friste af. Resultatet er den forrygende thriller "Økseskibet".

Jens Henrik Jensens skildring af, hvad der lå bag de mystiske begivenheder i Nordsøen, er troværdig, og som læser følger man åndeløst begivenhederne. Men hans roman er ikke blot spændende. Han får sin hovedperson Nina og de personer, som omgiver hende både privat og professionelt til at leve.

Kombinationen af en raffineret dynamisk handling og en fin psykologisk indlevelse i de private besværligheder, Nina står over for som enlig mor, med en kæreste hun knapt nok har tid til, og med en far som i mange år har været fraværende, gør "Økseskibet" til vitaminholdig litteratur.


Hvad siger læserne?

Dette er den første af hans bøger, jeg læser. Men det bliver bestemt ikke den sidste.
♦ Miss Amager, Saxo.com

Økseskibet er noget af det bedste, jeg har læst. Og Nina er en vidunderlig, skrap tøs.
♦ Anne, Esbjerg

Hvad siger du?

Følg på Facebook
bubblemedia