Kulmanden

Udgivet: 2007 - Forlag: Politikens Forlag - Sideantal: 533

Et lyn slår ned i kulbjergene ved kraftværket i Esbjerg og afdækker liget af en ukendt mand, dræbt med knivstik. For kriminalassistent Nina Portland er en ny dramatisk sag begyndt, og fundet af endnu et lig fører kun til yderligere spekulationer om motiverne bag de gådefulde mord.

Mens en mystisk skygge overvåger hvert af hendes skridt, begynder Nina Portland at følge sit eget spor, da hun får mistanke om en sammenhæng mellem de to drab og en gammel kvindes tilsyneladende naturlige død i en lejlighed i Esbjerg.

Kvindens autistiske søn forsvinder, skræmt fra vid og sans. Og pludselig er Nina selv jaget vildt. Alligevel fortsætter hun sin farlige søgen efter gådernes løsning, først til Berlin, derefter til Istanbul og tilbage til Esbjerg. Og langsomt går det op for hende, at hun er kommet på tværs af hemmelige kræfter, der er langt større end hende selv …

Anmeldelser

Jensen er i særklasse

Jens Henrik Jensen har længe været Danmarks i særklasse bedste forfatter, når det gælder om at sætte en krimihistorie ind i en storpolitisk sammenhæng. Han gjorde det med Kazanski-trilogien med CIA-agenten Jan Jordi Kazanski som hovedperson, og han gjorde det med Økseskibet med kriminalassistenten Nina Portland. 

Som vanligt har Jensen skrevet levende og spændingsopbyggende. Og han har atter skruet et godt internationalt plot sammen – oven i købet et ret realistisk af slagsen.


Tindrende original

Den er tyk som en tysk billedbibel. Langt over 500 sider i ret stort format. Men det utrolige er, at denne murstensroman føles let. Den læses som en pocket-book. Et større kompliment kan Jens Henrik Jensen næppe få.

Jens Henrik Jensens bog er ikke fordømmende. Den er underholdende. Der er en snert af Sjöwal og Wahlö. Der er et drys Frederic Forsyth og en knivspids Mankell over fortællerteknikken. Men det er måske denne højenergiblanding, der udgør Jensen. For bogen virker tindrende original. 


Der er kul på Kulmanden

Jens Henrik Jensen forbinder smukt politikrimiens hjemstavnsinteresser med thrillerens internationale udsyn og viser, at mænd godt kan skrive femikrimier. Helt i pagt med tidens femikrimi-trend er Nina Portland ikke kun ambitiøs politidame, men også alenemor, hjemsøgt af dårlig samvittighed og stamkunde på det lokale pizzeria. Men det er kun pizzabakkerne, der ryger ud, ikke plottet, og Nina Portland sidder ikke og klynker, hun handler.

Der er med andre ord kul på "Kulmanden", og Jens Henrik Jensen viser endnu engang, at krimier fra den danske provins ikke behøver være provinsielle. 


Hvad siger læserne?

Endnu en knaldspændende bog med Nina Portland i hovedrollen. Glæder mig til den næste.
♦ Miss Amager, Saxo.com

Hele bogen er skrevet i et lettilgængeligt sprog, men på en så spændende måde, så det er meget svært at lægge den fra sig.
Kan på det allervarmeste anbefales!
♦ Helle, Plusbog.dk

Hvad siger du?

Følg på Facebook
bubblemedia